Uutinen | 2013-12-10 | 11:34 AM

Vuoden Energiaperhe 2014 -kilpailu on startannut

Vattenfallin järjestämä Vuoden Energiaperhe –kilpailu haastaa kolme julkisuudesta tunnettua henkilöä tarkkailemaan ja tehostamaan kotinsa energiankulutusta. Tänä vuonna kilpailuhaasteen ovat ottaneet vastaan iskelmälaulaja Marita Taavitsainen, tuottaja Olga Temonen sekä näyttelijä Kai Lehtinen.

Kilpailuhenkinen kolmikko pääsee kisan aikana tutustumaan kotiensa energiankulutukseen juurta jaksaen. Heidän tavoitteenaan on pienentää kulutusta ja samalla myös sähkölaskua. Arjen pienistä mukavuuksista ei kuitenkaan tarvitse luopua, vaan säästöä haetaan parantamalla energiatehokkuutta.

Kisakausi käynnistyi marraskuun alussa, kun Vattenfallin energia-asiantuntija Airi Laakkonen kävi tutustumassa kilpailijoiden koteihin ja katsomassa, millaista säästöpotentiaalia niistä löytyisi. Koteihin asennettiin sähkölaitteiden kulutusta mittaavat laitteet, jotta kulutuksesta ja energiankäytön tehostumisesta saadaan jatkuvasti reaaliaikaista tietoa. Kisan aikana Airi Laakkonen myös neuvoo ja tukee kilpailijoita heidän energiatehokkuusprojektissaan.

Kilpailijoiden tekemisiä ja fiiliksiä voi seurata netissä osoitteessa energiaperhe.fi sekä Facebookissa osoitteessa facebook.com/vattenfall.sahkoseurapiiri. Tarjolla on paitsi tietoa energiankulutuksesta, myös kilpailijoiden ja energia-asiantuntija Airi Laakkosen keskusteluita ajankohtaisista aiheista.

Kilpailun voittoa eivät ratkaise pelkästään sähkönsäästöprosentit, vaan myös kilpailijoiden kisa-asenne ja into. Tuomaristossa ovat mukana energia-asiantuntija Airi Laakkonen Vattenfallista, asiantuntija Irmeli Mikkonen Motivasta, myyntijohtaja Jukka Paananen BaseN:stä, musiikki- ja ohjelmapäällikkö Sami Virtanen Radio City:stä sekä viime vuoden kisastakin tuttu laulaja Heidi Kyrö.

Kilpailun järjestää Vattenfall Oy.

Vuoden Energiaperheen tittelistä on kisattu jo kolmena vuonna.

Viime vuoden Energiaperhe-kilpailussa jääkiekkovalmentaja Erkka Westerlund päihitti laulaja Heidi Kyrön ja jääkiekkolegenda Jukka Tammen.

Vuoden 2011 kisassa urheiluvaikuttaja Toni Nieminen nappasi voiton keittiömestari, ravintoloitsija Maija Silvennoisen ja artisti Laura Voutilaisen nenän edestä.

Vuoden 2010 Energiaperheen tittelin vei hämeenlinnalainen Horilan perhe, jonka epävirallisena tavoitteena oli saada energiansäästöstä pysyvä elämäntapa.

Liitteissä lisätietoa kilpailijoista:

Marita Taavitsainen, iskelmälaulaja
Olga Temonen, näyttelijä, kirjoittaja ja tuottaja
Kai Lehtinen, näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja
Energia-asiantuntija Airi Laakkonen

Lisää kuvia ja tietoa kilpailusta sivustolla: www.energiaperhe.fi

Lisätietoja:

Airi Laakkonen, Vattenfall
p. 040 7022 129
www.energiaperhe.fi
www.vattenfall.fi/energianeuvonta
www.facebook.com/vattenfall.sahkoseurapiiri