Uutinen | 2011-09-23 | 16:00 PM

Vattenfallin Oulaisten biolämpökeskuksen uudistusprojekti loppusuoralla

Vattenfall Lämpö Oy:n Oulaisten Konttilan biolämpökeskuksen saneeraustyöt ovat edenneet loppusuoralle. Laitoksella tehdään parhaillaan testauksia, virityksiä sekä koekäytön valmisteluja. Varsinainen koekäyttö ja lämmöntuotanto alkavat viikolla 39.

Konttilan lämpökeskuksen saneerausprojekti on edennyt suunnitelmien mukaan. Renewa Oy kattilatoimittajana ja Apex Automation Oy sähkö-automaatiotoimittajana vastaavat kokonaisuudesta ja käyttöönotosta.

- Projekti on ollut mielenkiintoinen ja antoisa. Olemme saaneet hankkeen aikana paljon arvokasta tietoa uusimmasta tekniikasta. Projekti on pysynyt kaikin osin aikataulussaan ja odotamme toiminnan käynnistyvän moitteettomasti, toteaa aluepäällikkö Pentti Gallén Vattenfall Lämmöstä.

Testausten ja koekäytön yhteydessä voi aiheutua hallittuja ja lyhytaikaisia tuotannon keskeytyksiä sekä normaalista poikkeavia toimintoja ja ääniä. Asiakkaille keskeytyksistä ei kuitenkaan aiheudu kaukolämmön jakeluhäiriöitä.

Saneerausprojekti edennyt turvallisesti
Biolämpökeskuksen investointiprojekti on sisältänyt nykyisen kuuden megawatin leijukattilan saneerauksen ja polttoainesiilon, apulaitteiden sekä sähkö- ja automaatiojärjestelmän uusimisen.

- Biolämpökeskuksen uudistaminen on onnistunut kokonaisuutena erittäin hyvin. Lähes kymmenen eri alan urakoitsijan työntekijät ovat osallistuneet projektin läpiviemiseen omalla erikoisosaamisellaan. Jopa kymmenen työntekijää on myös ollut samanaikaisesti työmaalla kattilan kimpussa. Turvallisuuteen liittyvät toimet ovat onnistuneet hyvin ja mitään vahinkoja ei ole tapahtunut, Pentti Gallén kertoo.

Oulaisten kehittyvä lämpötoiminta
Konttilan biolämpökeskuksen saneeraus parantaa palamisolosuhteita ja lisää biopolttoaineen käytön mahdollisuuksia. Asiakkaamme saavat entistä luotettavammin ympäristömyönteistä kaukolämpöä kiinteistöjen ja käyttöveden lämmittämiseen.

- Olemme vuosien ajan kehittäneet lämpötoimintaamme pitkäjänteisesti. Kaikki asiakkaamme ovat muun muassa automaattisen mittarinluvun piirissä ja tarjoamme heille CO2-neutraalia lämpöä. Panostuksemme on saanut tunnustusta myös yrityksemme ulkopuolella, sillä Vattenfall Lämpö palkittiin elokuussa Vuoden Reilu kaukolämpö -yrityksenä, Pentti Gallén jatkaa.