Uutinen | 2013-04-15 | 09:30 AM

Vattenfall ostaa ylijäämäsähkön

Onko tontillasi pieni tuulivoimala tai kesämökin katolla aurinkopaneelit? Jos et tarvitse kaikkea tuottamaasi sähköä itse, voit myydä sähköverkkoon syöttämäsi energian meille. Edellytyksenä on, että voimalasi on hyväksytty ja liitetty pienjänniteverkkoon ja olet Vattenfallin sähkönmyyntiasiakas. 

Sähkön mikro- eli Omatuotannossa sähkö on tarkoitettu ensisijaisesti asiakkaan omaan käyttöön. Sähkön syöttö verkonhaltijan jakeluverkkoon on vähäistä. Yleisimpiä tuotantolaitoksia ovat tuulivoimalat, aurinkovoimalat ja pienet biopolttolaitokset. 

Silloin kun oma tuotantolaitos tuottaa sähköä enemmän kuin omaan käyttöön tarvitaan, syntyy ylijäämäsähköä, jonka voi paikallisen verkkoyhtiön luvalla syöttää sähköverkkoon. Tuotanto voi olla kulutusta suurempaa silloin, kun tuulee voimakkaasti tai aurinko paistaa lämpimästi. 

Ostamme sähköverkkoon syötetyn ylijäämäsähkön Vattenfallin sähkönmyyntiasiakkailta. Maksamme sähköstä markkinahintaperusteisesti, ja myymme sen edelleen muille asiakkaillemme. 

Omatuotannon edut 

  • Silloin kun oma sähköntuotanto kattaa täysin oman kulutuksen, säästät sekä sähkön siirto- että myyntimaksut. 
  • Vattenfallin Omatuotanto-tuote tarjoaa lisää taloudellista hyötyä: ylijäämäsähköä ei vain syötetä verkkoon, vaan siitä myös hyvitetään markkinahinnan mukaan. 
  • Oma tuotantolaitos lisää asiakkaan riippumattomuuttasi sähköalan toimijoista. 
  • Tiedät tarkasti, mistä sähkö on peräisin ja mikä on sen alkuperä.  

Lisätietoja: 

Ryhmäpäällikkö Jarmo Roiha, Vattenfall Oy, puh.  0400 245 043