Uutinen | 2016-11-03 | 10:14 AM

Vattenfall lanseeraa kumppanuusyrityspohjaisen latausverkoston Pohjois-Euroopassa

Vattenfall lanseeraa latausverkosto InChargen, jonka se rakentaa yhdessä kumppanuusyritysten kanssa Ruotsissa ja Pohjois-Euroopassa. Verkostoon sisältyy tuhansia latauspisteitä ja sen ansiosta yritykset, kunnat ja paikalliset energiayhtiöt voivat tarjota latausta sähköautoille.

Vattenfall poistaa InCharge-verkoston ansiosta merkittävän esteen sähköautoilun tieltä ja tarjoaa mahdollisuuden lataukseen maasta ja paikasta riippumatta. Vattenfallin kaikki nykyiset pikalatauspisteet ovat mukana verkostossa, samoin kuin tuhannet InCharge-verkostoon liittyvien kumppanuusyritysten latauspisteet.

– Sähköautolla ajavan pitää voida luottaa siihen, että käytettävissä on luotettava ja kattava latauspisteverkosto. Tällä panostuksella pyrimme yhdessä kumppanuusyritysten kanssa rakentamaan yhden Pohjois-Euroopan suurimmista latausverkostoista. Tällä hetkellä sähköautoilijoilla on käytössään 2 732 latauspistettä Ruotsissa, Saksassa ja Alankomaissa, ja niiden määrä lisääntyy nyt merkittävästi, sanoo Susanna Hurtig, Vattenfall E-Mobilityn johtaja.

Yritykset, kunnat ja paikalliset energiayhtiöt ovat erittäin kiinnostuneita tarjoamaan mahdollisuuden sähköauton lataamiseen. Monilta toimijoilta puuttuu mahdollisuus valvoa asemia, tarjota asiakastukea ja käsitellä maksuja. InCharge-verkostoon voidaan liittää mukaan nykyiset latauspisteet tai saada apua uusien, latausverkostoon sisältyvien latauspisteiden perustamisessa.

– Vattenfall käsittelee maksuvirrat siten, että asiakas saa kaikista käyttämistään latauksista yhden laskun – ja latausasemien omistajat saavat latausten tuotot. Toivomme InCharge-verkoston avulla voivamme helpottaa energiayhtiöiden ja muiden toimijoiden mahdollisuuksia tarjota sähköautojen latauspisteitä ja samalla tehdä sähköautojen käytöstä yksinkertaisempaa, sanoo Susanna Hurtig.

Asiakkaalle InCharge merkitsee, että hän saa käyttöönsä kattavan latausverkoston, joka kasvaa, kun yhä useammat toimijat liittävät latauspisteensä siihen. Lisäksi käyttäminen yksinkertaistuu, koska InCharge-latauskorttia voi käyttää kaikissa pisteissä.

Uutta on, että Vattenfall lanseeraa myös InCharge-sovelluksen, joka korvaa aiemman Ladda Elbilen -sovelluksen.

– Sovelluksen avulla on mahdollista maksaa suoraan niissä pikalatauspisteissä, jotka sisältyvät InCharge-latausverkostoon ja saada tiedot, missä latauspisteet sijaitsevat, ovatko ne käytettävissä ja millaista latausta ne tarjoavat, sanoo Susanna Hurtig.

Lue lisää (uusi ikkuna, englanniksi)