Uutinen | 2012-01-23 | 13:30 PM

Vattenfall jatkaa Suomen Urheiluliiton pääyhteistyökumppanina

Vattenfall ja Suomen Urheiluliitto ovat solmineet yksivuotisen yhteistyösopimuksen, joka sisältää option vuosille 2013 ja 2014. Vuodesta 1998 alkaen SUL:n pääyhteistyökumppaneihin lukeutunut Vattenfall kohdistaa resurssejaan suomalaiseen nuorisoyleisurheiluun ja etenkin nimeään kantavan Vattenfall Seuracupin tukemiseen.

Toimitusjohtaja Hannu Kostiainen sanoo Vattenfallin olevan iloinen ja ylpeä pitkäaikaisesta yhteistyöstä Suomen Urheiluliiton kanssa sekä mahdollisuudesta olla mukana tukemassa suomalaista nuorisoyleisurheilua.

- Urheilu ja liikunta luovat terveen pohjan koko elämälle. Kaikista yleisurheilua harrastavista lapsista ei tule huippu-urheilijoita, mutta hieno harrastus ja aktiivinen liikunta kantavat elämässä eteenpäin aina aikuisikään asti, Kostiainen toteaa.

Vahvaa ydintoimintaa

Suomen Urheiluliitolle Vattenfall Seuracup on vahvaa ydintoimintaa ja nuorisotyön tukijalka, joka nauttii korkeaa arvostusta seurojen joukossa.

- Nuorisourheilun kaksi tärkeintä asiaa ovat laadukas harrastus- ja yleisurheilukoulutoiminta sekä mielekäs ja kannustava tapa kilpailla. Vattenfall Seuracup on koettu sekä nuorten että heidän vanhempiensa ja ohjaajiensa keskuudessa erinomaisen hyvin toimivaksi kilpailukonseptiksi, jossa yhdistyvät yksilöurheilun ja joukkueena kilpailemisen parhaat puolet. On hienoa, että saamme jatkaa suomalaisen nuorisoyleisurheilun ja Seuracup-kilpailukonseptin kehittämistä yhdessä Vattenfallin kanssa, SUL:n puheenjohtaja Antti Pihlakoski toteaa.

Vattenfall Seuracup

Valtakunnallinen yleisurheilun Vattenfall Seuracup järjestetään ensi kesänä jo 15. kerran. Vattenfall Seuracupissa 11–17 -vuotiaat nuoret kilpailevat ikäluokittain lähes kaikissa yleisurheilulajeissa. Seurojen paremmuusjärjestys muodostuu yksilösuoritusten mukaan lasketuista pisteistä. Yli 50 piirikilpailua sisältävä kilpailusarja huipentuu valtakunnallisiin finaaleihin, jotka kilpaillaan kuntien asukasluvun mukaisesti neljässä eri sarjassa. Vuonna 2011 Vattenfall Seuracupiin osallistui 230 seuraa ja yli 10 000 lasta ja nuorta.