Uutinen | 2011-10-28 | 13:52 PM

Uusi vt. talousjohtaja valittu

Peter Smink on valittu uudeksi vt. talousjohtajaksi Vattenfallille 28. lokakuuta 2011 alkaen. Nykyinen talousjohtaja Dag Andresen jättää Vattenfallin.

Dag Andresen on tehnyt suuria ja erittäin arvostettuja panostuksia Vattenfallin CFO-toimintojen keskittämiseksi, koordinoimiseksi ja tehostamiseksi Vattenfallille tärkeänä ajanjaksona, Vattenfallin toimitus- ja konsernijohtaja Øystein Løseth sanoo.

- Haluan kiittää Dag Andresenia hänen johtajuudestaan ja lojaalista työstään Vattenfallin hyväksi. Tällä hetkellä Vattenfall on toisenlaisessa tilanteessa ja on siksi päättänyt etsiä toisenlaisen profiilin omaavan uuden talousjohtajan, Øystein Løseth toteaa.

Dag Andresen on toiminut Vattenfallin talousjohtajana (CFO) 1. lokakuuta 2008 alkaen. Hän saa jättäessään Vattenfallin sopimuksen mukaisen korvauksen, joka vastaa kuuden kuukauden irtisanomisajan palkkaa sekä erorahan, joka vastaa enintään 18 kuukauden palkkaa. Eroraha maksetaan kuukausittain. Palkkana tai vastaavana maksettu korvaus vähennetään erorahasta erorahakauden aikana.

- Vattenfall on yksi jännittävimmistä yrityksistä työskennellä. Olen kiitollinen, että olen saanut mahdollisuuden olla mukana vaikuttamassa yhtenäisemmän ja tehokkaamman Vattenfallin kehittymiseen, Dag Andresen sanoo.

Peter Smink toimii tällä hetkellä Head of Group Finance -tehtävässä Vattenfall AB:ssä ja jatkaa ko. tehtävässä. Hän on työskennellyt Nuon/Vattenfallilla vuodesta 2001, mm. talousjohtajana ja Nuonin konsernijohdon jäsenenä.

Vattenfall on käynnistänyt uuden talousjohtajan rekrytointiprosessin.