Uutinen | 2011-12-27 | 14:00 PM

Uudet myrskypuuskat aiheuttavat uusia sähkökatkoja

Puolenpäivän jälkeen rantautunut uusi säärintama myrskypuuskineen aiheuttaa uusia vikoja Vattenfallin verkkoalueella Pohjois-Pohjanmaalla sekä Keski-Suomessa tänään iltapäivällä. Eilisen myrskyn jäljiltä tilanne oli jo hyvä näillä alueilla, mutta uudet tuulirintamat kaatavat ja repivät puita uudelleen aiheuttaen sähkökatkoja laajoille alueille.

Myös Hämeeseen ja Pirkanmaalle ennustetaan illaksi yhä kovenevaa tuulta samoille alueille, joilla on vielä eilisen Tapani-myrskyn jäljiltä asiakkaita sähköttä.

Päivän mittaan Hämeen ja Pirkanmaan sähköverkkoa on lentotarkastettu verkon vaurioiden paikantamiseksi. Kaikilla sähköttömillä alueilla korjaustyöryhmät työskentelevät tauotta. Samaan aikaan varataan henkilöstöä työvuoroihin uusien vikojen korjaamiseen.

Tällä hetkellä on erittäin vaikea arvioida korjaustöiden kestoa tilanteen käännyttyä uuden säärintaman vuoksi uudelleen huonompaan suuntaan. Pyydämme asiakkaita varautumaan sekä pitkiin että uusiin sähkökatkoihin. Pelastusviranomaiset ja kunnat avustavat kriittisiksi käyvissä tilanteissa.

Sähköttömien asiakkaiden määrää voi seurata reaaliaikaisesti vikapalvelukartasta, linkki etusivulta: Vikapalvelu. Pahoittelemme, että viankorjausajat kartalla eivät kaikilta osin koko ajan pidä paikkaansa sähkökatkojen korjausten edetessä ja tuulen aiheuttaessa lisää uusia vikoja.

VAROITUKSET
Sähköverkolle kaatuneisiin puihin ei ehdottomasti saa koskea eikä puita saa omatoimisesti ryhtyä verkolta poistamaan. Myöskään mahdollisesti maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi.

Jos sähköt toimivat poikkeavalla tavalla sähköjen palauduttua - esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin - on sähköt välittömästi katkaistava pääkatkaisijasta ja soitettava vikapalveluun 020 690 911. Kyseessä voi olla ns. 0-vika, joka voi aiheuttaa joissakin tilanteissa sähköiskun vaaran.

Pyydämme asiakkaitamme soittamaan vikapalveluun vain, jos vikapaikka sähköverkossa on tiedossa tai asiakas epäilee 0-vikaa. Puhelinpalvelussamme on uudelleen ruuhkaa uusien sähkökatkojen vuoksi.