Uutinen | 2012-01-13 | 12:00 PM

Tykkylumi voi aiheuttaa edelleen uusia sähkökatkoja

LNI Verkko korjaa lumen aiheuttamia vikoja ja varautuu uuteen lumipyryyn

Eilisen ja tämän päivän lumisateet ovat kertyneet puustossa raskaaksi tykkylumeksi ja kaatavat puita sähköjohdoille aiheuttaen sähkökatkoja. Sähköverkon johtokatujen ulkopuolelta vierimetsistä johdoille taipuva puusto on aiheuttanut sähkökatkoja laajoilla alueilla Hämeessä, Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa LNI Verkon (aiemmin Vattenfall Verkko) alueella.

Tilanne muuttuu koko ajan, ja tykkylumi voi aiheuttaa edelleen uusia sähkökatkoja. Sitä mukaa kun puita saadaan raivattua ja lumia pudotettua, kaatuu uusia puita verkolle eri puolilla verkkoaluetta.

Ilmatieteen laitoksen vaaraa aiheuttavan säätiedotteen mukaan lumisateet jatkuvat suuressa osassa maan etelä- ja keskiosaa lauantaille asti. Suomeen on myös tulossa uusi, tuulinen lumisadealue perjantain ja lauantain vastaisena yönä. Tuuli voi kaataa lumenpainosta taipuneita puita ja vaurioittaa sähköverkkoa.

Sääennusteen mukaan vaara-alue kattaa maan länsi- ja itäosan. Uuden tykkylumen kertyminen on runsasta. Yöllä saapuvan säärintaman vuoksi asiakkaiden on hyvä varautua myös huomenna lauantaina sähkönjakelun häiriöihin LNI Verkon alueella Hämeessä, Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa.

LNI Verkko jatkaa puuston raivausta ja lumen pudotusta tauotta koko viikonlopun. Tässä työssä on käytössä myös viisi helikopteria. Helikopterilla tehtävään lumenpudotukseen sekä sähköverkon vierimetsien hoitoon voi perehtyä MetsäTV:n videolla Metsänhoito ja sähkökatkot.

MetsäTV (uusi ikkuna)

Reaaliaikaista tietoa sähkökatkoista webbikartalta ja tekstiviesteinä

LNI Verkon verkkoalueen sähkökatkojen tilannetta voi seurata reaaliaikaisesti webbikartalta.

Karttapalveluun (uusi ikkuna)

Kartta kertoo sähkökatkotilanteesta kolmella tasolla. Ensimmäinen taso näyttää sähköttömien asiakkaitten määrän koko LNI Verkon verkkoalueella. Kartan infopisteistä pääsee maakunnittain seuraavalle tasolle. Kakkostaso näyttää sähköttömien asiakaitten määrän kunnittain. Kuntatasolta pääsee edelleen paikalliselle tasolle.

LNI Verkko palvelee asiakkaitaan tiedolla sähkökatkoista maksuttomin tekstiviestein. Asiakkaat voivat rekisteröityä palvelun käyttäjiksi Vattenfall -sivuston Online palvelusta.

Rekisteröidy Online palveluun

LNI Verkko jatkaa Vattenfall Verkon toimintaa

Lakeside Network Investments -konsortion kauppa Vattenfallin Suomen sähkönjakelu- ja lämpöliiketoiminnoista tuli voimaan tämän viikon tiistaina. LNI Acquisition Oy, LNI, hankki omistukseensa Vattenfallin Suomen sähkönjakelu- ja lämpöliiketoiminnot Vattenfall AB:lta. Ostajakonsortioon kuuluvat Ilmarinen, 3i ja GS Infrastructure.

Vattenfallin Suomen sähkönjakelu- ja kaukolämpöliiketoiminnot toimivat väliaikaisesti nimillä LNI Verkko Oy ja LNI Lämpö Oy. Kauppaan kuului myös Vattenfallin Suomen asiakaspalvelu. Yhtiöitten lopulliset nimet julkistetaan kevään aikana.

LNI Verkko Oy on Suomen toiseksi suurin sähköverkkoyhtiö. Yhtiöllä on noin 400 000 asiakasta Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla.