Uutinen | 2012-01-02 | 08:22 AM

Tavoitteena kaikille sähköt tänään - varaudumme uusien tuulten sähkökatkoihin

Tavoitteenamme on saada kaikille asiakkaille tänään sähköt päälle. Samaan aikaan varaudumme sääennusteiden mukaisiin uusiin tuuliin sekä tälle päivälle että keskiviikkona.

Tänään aamusta sähköverkkoon tuli pari uutta vikaa. Puusto vaurioitui viikon takaisissa myrskyissä ja on herkkää kaatumaan maan ollessa pääosin sulaa eteläisessä Suomessa.

Pienjänniteverkon vikojen paikantamisessa käytössämme on asiakkaittemme älykkäät sähkömittarit, joille teemme tarkasti rajattu alue kerrallaan kyselyitä tarkistaaksemme, missä sähköt ovat päällä ja mistä ne vielä puuttuvat. Näin voimme ohjata korjausryhmiä kohde kerrallaan pienjänniteverkon vikapaikoille. Hyödynnämme älykkäitä sähkömittareita myös mahdollisten nollavikojen tunnistuksessa. Asiakkailta tulee vielä jonkin verran ilmoituksia vikapaikoista.

Asiakkaille, jotka ovat rekisteröityneet vikapalvelun maksuttomaan tekstiviestipalveluun, lähetämme tilannetietoa milloin sähköt palautuvat.

Palvelemme asiakkaita lisäksi soittamalla heille kertoaksemme tilannetietoa korjaustöiden etenemisestä.

Internetsivujemme karttapalvelusta on jatkuvasti saatavilla reaaliaikainen tilannetieto sähköttömien asiakkaitten määrästä. Kartta päivittyy koko ajan myös sitä mukaa, kun saamme uutta tietoa etämittareilta sähköttömistä kohteista sekä asiakkailta ilmoituksia vikapaikoista.

Vikapalvelu (uusi ikkuna)

Kartta kertoo sekä keskijännite- että pienjänniteverkon sähköttömien asiakkaitten kokonaismäärän mukaan lukien kesäasunnot, siltä osin kuin vikapaikat ovat tiedossa. Esimerkiksi yksittäisten kesäasuntojen osalta voi olla vikakohteita, joista ei ole tullut ilmoitusta. Nämä kohteet etsitään ja korjataan vasta, kun kaikissa vakituisissa asunnoissa on sähköt.

Tekstiviestillä tietoa verkkoalueemme sähkökatkoista

Verkkoalueemme asiakkaat voivat tilata Online-palvelustamme maksuttoman sähkökatkojen tekstiviestipalvelun. Saat tekstiviestillä tai sähköpostitse tiedon sähkökatkosta, arvioidun keston ja syyn. Kun sähköt ovat taas päällä, lähetämme vielä uuden viestin.
Jos käytät OnLine-palvelua ensimmäistä kertaa, tarvitset rekisteröitymistä varten asiakasnumerosi ja sähkönkäyttöpaikan tunnuksen - löydät ne helpoiten sähkölaskusi oikeasta yläreunasta.

Vikapalvelu (uusi ikkuna)