Uutinen | 2011-12-27 | 18:00 PM

Sähkökatkot saattavat illan mittaan edelleen laajeta

Lounaasta on leviämässä eteläiseen Suomeen illan lähitunteina uusi tuulinen säärintama. Puuskaiset tuulet voivat kaataa ja repiä puustoa ja vaurioittaa lisää jo ennestään vaurioitunutta sähköverkkoa. Kova tuuli voi ulottua Hämeeseen, Pirkanmaalle ja aina jopa Keski-Suomeen saakka aiheuttaen lisää uusia sähkökatkoja. Erityisesti Lounais-Hämettä uhkaa uudet sähköverkon viat ja niiden aiheuttamat sähkökatkot.

Erittäin leuto syksy ja loppuvuosi ei ole routaannuttanut maata normaaliin tapaan. Puusto ei ole jäätynyt kiinni maahan, vaan on tavanomaista herkempi rajujen tuulenpuuskien vaurioille. Eilinen Tapaninpäivän myrsky ravisti puustoa siten, että puut ovat tänään entistäkin herkempiä kaatumaan.

Sähköverkon vikoja korjataan vuorotyönä tauotta. Vaikka työvuorot on pitkiä, on samaan aikaan pidettävä vastuullisesti huolta sekä maastossa työtä tekevien asentajien että vianhoitoa ohjaavien käyttökeskuksen ammattilaisten turvallisuudesta ja jaksamisesta.

Pyydämme asiakkailtamme kärsivällisyyttä ja ymmärrystä tälle vaikealle tilanteelle, joka koskee laajasti lähes kaikkia eteläisen Suomen verkkoyhtiöitä.

VAROITUKSET
Sähköverkolle kaatuneisiin puihin ei ehdottomasti saa koskea eikä puita saa omatoimisesti ryhtyä verkolta poistamaan. Myöskään mahdollisesti maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi.

Jos sähköt toimivat poikkeavalla tavalla sähköjen palauduttua - esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin - on sähköt välittömästi katkaistava pääkatkaisijasta ja soitettava vikapalveluun 020 690 911. Kyseessä voi olla ns. 0-vika, joka voi aiheuttaa joissakin tilanteissa sähköiskun vaaran.

Pyydämme asiakkaitamme soittamaan vikapalveluun vain, jos vikapaikka sähköverkossa on tiedossa tai asiakas epäilee 0-vikaa. Puhelinpalvelussamme on uudelleen ruuhkaa uusien sähkökatkojen vuoksi.