Uutinen | 2011-10-19 | 00:00 AM

Oulaisten LVI Oy otti käyttöönsä Vattenfallin CO2-neutraalin lämpötuotteen

Oulaisten LVI Oy on ottanut käyttöönsä Vattenfall Lämmön tarjoaman CO2-neutraalin kaukolämpötuotteen. Hiilidioksidineutraali lämpö tuotetaan Oulaisten Konttilan biolämpökeskuksessa paikallisilla, puuperäisillä polttoaineilla. 

- Kestävän kehityksen tavoitteet ja ympäristömyönteiset toimintamallit ovat osa yritysten jokapäiväistä toimintaa. Haluamme energia-alan edelläkävijänä vastata asiakkaidemme tarpeisiin ja tarjota heille entistä ympäristömyönteisempää kaukolämpöä. Valitsemalla CO2-neutraalin lämmön asiakkaamme voivat osallistua ympäristötalkoisiin ja pienentää hiilijalanjälkeään. Lisäksi he voivat käyttää hiilidioksidineutraalisuutta tuotteidensa ja palveluidensa markkinoinnissa, kertoo toimitusjohtaja Markus Alholm Vattenfall Lämpö Oy:stä. 

- Luotettavana LVI-alan toimijana ympäristöasiat ovat meille tärkeitä. Haluamme hillitä omassa toiminnassamme ilmaston kannalta haitallisten hiilidioksidipäästöjen kertymistä ilmakehään, ja CO2-neutraali lämpö on siihen hyvä ratkaisu. Uskon, että myös asiakkaamme arvostavat ympäristön kannalta suotuisia päätöksiä. Arvostamme yrityksenä myös sitä, että poltettava raaka-aine työstetään lähipaikkakunnilla, mikä vaikuttaa suoraan alueemme työllisyyteen. Olemme huomanneet, että monessa asiassa pienet teot ratkaisevat suuret linjat. Uskon, että tuote kiinnostaa myös muita lämmön ostajia, sanoo toimitusjohtaja Eero Simunaniemi Oulaisten LVI Oy:stä.

Vattenfall tarjoaa asiakkailleen CO2-neutraalia lämpötuotetta Oulaisten ja Kärsämäen lisäksi myös Hämeenlinnassa, Toijalassa, Lammilla, Laukaassa sekä Uuraisilla.

Oulaisten biolämpökeskuksen investointiprojekti on valmis
Konttilan lämpökeskuksen saneerausprojekti käynnistyi helmikuussa ja valmistuu nyt lokakuussa. Projekti sisälsi laitoksella jo aiemmin olleen kuuden megawatin leijukattilan saneerauksen ja polttoainesiilon, apulaitteiden sekä sähkö- ja automaatiojärjestelmän uusimisen.

- Uudistuksella parannettiin muun muassa palamisolosuhteita ja tehostettiin laitoksen käytettävyyttä. Pystyimme myös lisäämään biopolttoaineiden osuutta kaukolämmön tuotannossa, minkä ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme entistä enemmän hiilidioksidineutraalisti tuotettua kaukolämpöä, toteaa aluepäällikkö Pentti Gallén Vattenfall Lämmöstä.