Uutinen | 2011-12-26 | 18:30 PM

Myrskyvaurioiden korjaus sähköverkossa jatkuu läpi yön

Tapaninpäivän myrsky on vaurioittanut sähköverkkoa Vattenfallin verkkoalueella sadoissa paikoissa, osittain erittäin pahoin. Puustoa on kaatunut runsaasti ja paikoitellen sähköverkkoa on vaurioitunut vakavasti. Karkean ennakkoarvion mukaan näyttää siltä, että myrskyn aiheuttamien vikojen määrä nousee yli vuoden vikamäärää vastaavaksi.

Työt jatkuvat läpi yön vika-alueiden erottamiseksi sähköverkon vaurioitumattomista osista, puiden raivaamiseksi sekä vikojen korjaamiseksi. Sähköverkon pahimpien vaurioiden korjaus voi kestää jopa päiviä. Tiistaina kartoitamme sähköverkon vikapaikkoja helikopterilennoin sään salliessa lennot.

Iltapäivän ja alkuillan aikana sähköt saatiin takaisin noin 50 000 asiakkaalle. Tapaninpäivän iltana sähköttä oli noin 50 000 asiakasta Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja osin myös Pohjanmaalla.

Sääennuste ennakoi tiistaille uudelleen kovaa puuskaista tuulta. Sen ei kuitenkaan odoteta olevan yhtä voimakasta kuin Tapaninpäivänä. Rajuimmat puuskat voivat silti aiheuttaa uusia sähkökatkoja.

Sähköttömien asiakkaiden määrän vähenemistä voi seurata reaaliaikaisesti vikapalvelukartasta, linkki etusivulta: Vikapalvelu.

VAROITUKSET
Sähköverkolle kaatuneisiin puihin ei ehdottomasti saa koskea eikä puita saa omatoimisesti ryhtyä verkolta poistamaan. Myöskään mahdollisesti maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi.

Jos sähköt toimivat poikkeavalla tavalla sähköjen palauduttua - esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin - on sähköt välittömästi katkaistava pääkatkaisijasta ja soitettava vikapalveluun 020 690 911. Kyseessä voi olla ns. 0-vika, joka voi aiheuttaa joissakin tilanteissa sähköiskun vaaran.

Pyydämme asiakkaitamme soittamaan vikapalveluun vain, jos vikapaikka sähköverkossa on tiedossa tai asiakas epäilee 0-vikaa. Puhelinpalvelussamme on edelleen ruuhkaa sähkökatkojen laajuuden vuoksi.