Uutinen | 2015-05-04 | 15:39 PM

Merituulivoimapuisto DanTysk vihitty käyttöön

DanTysk-merituulivoimapuisto, Vattenfallin ja Stadtwerke Münchenin ensimmäinen yhteinen tuulivoimaprojekti, sijaitsee avomerellä seitsemänkymmentä kilometriä Syltin saaresta länteen. DanTysk on tärkeä osa Vattenfallin uutta strategista suuntausta kohti uusiutuvaa sähköntuotantoa ja samalla tärkeä osa Saksan energiamuutosta.

– Merellä tuotetusta tuulivoimasta on tullut Vattenfallille entistä tärkeämpi energialähde. Vattenfall on nykyisin maailman toiseksi suurin merituulivoiman operaattori. Olemme matkalla kohti energiajärjestelmän muutosta. Tämän tavoitteen saavuttamisen osana DanTysk on tärkeä merkkipaalu Saksalle ja Euroopalle – ja erityisesti myös meille Vattenfallilla, Vattenfallin konsernijohtaja Magnus Hall sanoo.

 

Faktoja DanTyskistä

Vattenfall omistaa 51 % DanTysk Offshore GmbH:sta, joka on vastuussa laitoksen rakentamisesta ja käyttämisestä, ja Stadtwerke Münchenomistaa 49 % osakkeista. Puisto muodostuu yhteensä 80:sta Siemensin 3,6 MW:n tuulivoimalasta, ja sen asennettu kokonaisteho on 288 MW. Puistoon on investoitu yli miljardi euroa. DanTysk tuottaa ilmastoneutraalia sähköä yli 400 000 keskimääräisen kotitalouden tarpeisiin riittävän määrän. Rakennustyöt merellä aloitettiin helmikuussa 2013.

 

Faktoja Sandbankista

Vattenfall ja Stadtwerke München jatkavat yhteistyötään rakentamalla useampia merituulivoimapuistoja Pohjanmeren Saksalle kuuluvalla osalla. Yritykset päättivät elokuussa 2014 rakentaa DanTyskin lähelle toisen merituulivoimapuiston. Myös Sandbank-tuulivoimapuiston kapasiteetti on 288 MW ja rakennustyöt aloitetaan kesällä 2015. Investoinnin suuruudeksi arvioidaan 1,2 miljardia euroa.

 

Lue lisää osoitteesta DanTysk.com (englanniksi)

Lue lisää osoitteesta powerplants.vattenfall.com/DanTysk (englanniksi)

Lisätietoja antaa:

Peter Stedt, Vattenfall AB:n lehdistösihteeri, +46 (0)70-597 73 38

 

Vattenfallin tiedotusosasto, puhelin: +46 (0)8 739 50 10, sähköposti: press@vattenfall.com

Facebook (ruotsiksi): facebook.com/vattenfallpressrum