Uutinen | 2012-01-20 | 14:00 PM

LNI Verkko jatkaa Vattenfall Verkon toimintaa ja LNI Lämpö Vattenfall Lämmön toimintaa

LNI Verkko jatkaa Vattenfall Verkon toimintaa ja LNI Lämpö Vattenfall Lämmön toimintaa yrityskaupan jälkeen. Kauppa Vattenfallin Suomen sähkönjakelu- ja lämpöliiketoiminnoista tuli voimaan 11. tammikuuta 2012. Kauppaan kuului myös Vattenfallin Suomen asiakaspalvelu.

Sähkönjakelu- ja kaukolämpöliiketoimintaa jatkavat väliaikaisin yhtiönimin LNI Verkko Oy ja LNI Lämpö Oy. Yhtiöitten lopulliset nimet julkistetaan kevään aikana.
Käytännössä tämä tarkoittaa, että Vattenfall Verkko Oy:tä ja Vattenfall Lämpö Oy:tä ei enää ole.

LNI Verkko Oy:n palvelut
LNI Verkko palvelee 400 000 asiakasta sadan kunnan alueella Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla. Verkkopalveluyhtiö huolehtii sähköverkon toimivuudesta ja uudistamisesta. LNI Verkko rakentaa sähköverkkoa ja sähköliittymiä kumppaniyhtiöitten kanssa, mikä tarjoaa paikallista työtä. Yhtiö mittaa asiakkaiden sähkönkulutuksen ja toimittaa energiatiedot sähkönmyyjille. Se myös kehittää tulevaisuuden sähköverkkoa hyödyntäen uutta teknologiaa.

LNI Lämpö Oy:n palvelut
LNI Lämpö Oy puolestaan tarjoaa asiakkaiden tarpeisiin ympäristömyönteisiä lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja. Yhtiö tuottaa kaukolämpöä ja sähköä sekä myy ja jakelee kaukolämpöä ja maakaasua. LNI Lämpö kasvattaa kotimaisten polttoaineiden osuutta tuotannossa työllisyyden ja ympäristön eduksi. Toiminta-alueena ovat Häme, Keski-Suomi, Pohjois-Pohjamaa ja Heinola.

Reaaliaikaista tietoa sähkökatkoista webbikartalta sekä tekstiviesteinä
LNI Verkko palvelee sähkökatkotilanteissa reaaliaikaisella tiedolla. Yhtiön verkkoalueen sähkökatkojen tilannetta voi seurata reaaliaikaiselta webbikartalta www.vattenfall.fi -sivustolta kunnes uuden yhtiön oma web-palvelut on rakennettu kevään aikana. Kartalle pääsee www.vattenfall.fi etusivulta linkistä Vikapalvelu.

Kartta kertoo sähkökatkoista kolmella tasolla. Ensimmäinen taso näyttää sähköttömien asiakkaitten määrän koko LNI Verkon verkkoalueella. Kartan infopisteistä pääsee maakunnittain seuraavalle tasolle. Kakkostaso näyttää sähköttömien asiakaitten määrän kunnittain. Kuntatasolta pääsee edelleen paikalliselle tasolle.

LNI Verkko palvelee oman verkkoalueensa asiakkaita sähkökatkoissa myös maksuttomin tekstiviestein. Asiakkaat voivat rekisteröityä palvelun käyttäjiksi Vattenfall -sivuston Online palvelusta siihen saakka kunnes yhtiön omat web-palvelut on rakennettu. 

 

LNI Acquisition Oy, LNI, hankki omistukseensa Vattenfallin Suomen sähkönjakelu- ja lämpöliiketoiminnot Vattenfall AB:lta. Ostajakonsortioon kuuluvat Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, 3i ja GS Infrastructure.