Uutinen | 2012-04-17 | 11:30 AM

Kunniamerkki energia-asiantuntijalle

Vattenfallin energia-asiantuntija Airi Laakkonen on tehnyt työtä energiatehokkuuden eteen niin menestyksekkäästi, että Suomen tasavallan presidentti on myöntänyt hänelle kunniamerkin.

Kuva Airi Laakkosesta

Energiankäytön tehostaminen on yksi tämän päivän haasteista. Airi Laakkosen kaltaiset energia-asiantuntijat auttavat ihmisiä säästämään energiaa arjessaan. - Pidän asiakkaiden neuvomisesta, ja uskon sen olevan tärkeää, mutten olisi voinut uskoa, että työni huomataan tällä tavoin, Airi Laakkonen sanoo.

Vattenfall on järjestänyt Suomessa kahtena viime vuonna suositun kilpailun. Vuoden energiaperhe -kilpailussa kolme perhettä kilpailee energiankäytön tehostamisessa vuoden ajan. Heille on asetettu säästötavoite, ja he kilpailevat sekä itseään että toisiaan vastaan. Voittaja ei ole perhe, jonka energiankulutus laskee eniten, vaan perhe, joka onnistuu pienentämään kulutustaan mahdollisimman pienin muutoksin.

Kilpailijaperheiden energianeuvonnasta vastaa Airi Laakkonen. Hän on Vattenfallin kokenut energia-asiantuntija, joka on työskennellyt alalla vuodesta 1974. Kunniamerkit jakaa vuosittain Suomen tasavallan presidentti itsenäisyyspäivänä.

Kilpailu jatkuu

- Olin erittäin onnellinen saadessani kunniamerkin. Uskon huomiosta olevan hyötyä myös työssäni. Aiemmin kyse oli energian säästämisestä, kun nykyään kyse on ympäristön säästämisestä, Airi Laakkonen sanoo.

Tämän vuoden Energiaperhe-kilpailu käynnistyy maaliskuussa, jolloin uudet perheet ryhtyvät levittämään sanomaa energiantehostamisen tärkeydestä.

Energiaperhe-kisa