Uutinen | 2012-09-03 | 08:30 AM

EnergyWatchilla kodin sähkösyöpöt kuriin

Vattenfall tuo Suomen markkinoille sähkönkulutuksesta reaaliajassa tietoa näyttävän laitteen, joka paljastaa kodin pahimmat sähkösyöpöt ja auttaa vähentämään turhaa kulutusta.

Kuva EnergyWatch

EnergyWatch on sähkömittariin yhdistettävä energiavahti. Sen avulla on mahdollista nähdä reaaliajassa, kuinka paljon ja mihin energiaa kodissa kuluu. 

- Tästä on hyötyä etenkin paljon sähköä kuluttavien laitteiden osalta, joihin lukeutuvat esimerkiksi lämpöpumppu, lämminvesivaraaja, kiuas ja lattialämmitys. Kodin sähkösyöpöt paljastuvat, ja samalla sähkönkulutuksesta saa selkeän kuvan. Se helpottaa tehostamaan energiankäyttöä kotona, Vattenfallin energia-asiantuntija Airi Laakkonen sanoo.

- Monet kotitaloudet voivat EnergyWatchin avulla tehostaa sähkön käyttöään jopa 20 prosenttia. Sähkölämmitteisessä omakotitalossa* asuvalle perheelle tämä merkitsee jopa 400 euron vuosittaista säästöä. EnergyWatch on toisin sanoen kannattava sijoitus.

EnergyWatch on helppo asentaa itse. Toimiakseen se vaatii langattoman verkon ja jatkuvasti päällä olevan laajakaistayhteyden. Omalle EnergyWatch-tilille voi kirjautua miltä tahansa tietokoneelta ja todeta, kuinka paljon sähköä kotona kuluu.

Tätä on Energy Watch

  • Näyttää reaaliaikaisia tietoja sähkönkulutuksesta – mikä kuluttaa eniten energiaa juuri nyt?
  • Auttaa tunnistamaan kodin suurimmat sähkönkulutuskohteet – mihin kuluu eniten?
  • Tallentaa sähkönkulutustiedot – voit vertailla eri kausien sähkönkulutustietoja, ja selvittää mikä kulutukseen vaikuttaa.
  • Näyttää, kuinka paljon jatkuvasti päällä olevat laitteet vaikuttavat sähkönkulutukseen.
  • Analysoi, kuinka suuri taloussähkön, lämmityksen ja lämpimän veden osuus on sähkönkulutuksesta

*) Perustuu noin 20 000 kWh:n vuosittaiseen sähkönkulutukseen, kun sähkön kilowattihinta on 10 senttiä

Lue lisää EnergyWatchista

Lisätietoja:
energia-asiantuntija
Airi Laakkonen, Vattenfall Oy, puh. 0407022129
e-Service Manager
Jarmo Roiha, Vattenfall Sähkönmyynti Oy, puh. 0400 245 043