Uutinen | 2015-03-06 | 14:00 PM

Bolidenin pohjoismainen sähkönhankinta Vattenfallille

Vattenfallilla on vuodesta 2007 lähtien ollut sopimus kaivos- ja metallialan yritys Bolidenin kanssa sähkön toimittamisesta Aitikille Jällivaaran läheisyydessä sekä Bolidenin Suomen tuotantolaitoksille. Nyt yhteistyötä laajennetaan kattamaan kaikki kuusi tuotantolaitosta Ruotsissa vuodesta 2016 lähtien.

Sovittu volyymi on noin 5,5 TWh. Vattenfallin vastuulle tulee myös tasehallinta Ruotsin Bolidenin osalta vuodesta 2016 lähtien, mikä merkitsee, että Vattenfall vastaa Bolidenin päivittäisestä sähkönhankinnasta.

- Yhteistyömme ulottuu yli vuosikymmenen päähän, ja on tietysti erittäin positiivista, että Boliden on nyt päättänyt antaa suuren osan sähkönhankinnastaan Vattenfallille. Tämä merkitsee, että pystymme entistä paremmin tukemaan Bolidenin kehitystä pohjoismaisilla markkinoilla, Erik Hagland, Head of Business Sales Nordic sanoo.

Bolidenillä on kaivoksia ja sulattoja Ruotsissa, Suomessa, Norjassa sekä Irlannissa. Konsernilla on noin 4 900 työntekijää, ja sen liikevaihto on 37 miljardia kruunua.

Lisätietoja antaa:

Vattenfallin tiedotusosasto, puhelin: +46 (0)8 739 50 10, sähköposti: press@vattenfall.com

Facebook: facebook.com/vattenfallpressrum