Mediatiedotteet | 2016-07-28 | 12:00 PM

Vattenfall rakentaa tuulivoimapuiston Aberdeenin edustalle

Vattenfall on päättänyt investoida yli 3 miljardia Ruotsin kruunua Skotlannin rannikon edustalle rakennettavaan yhdistettyyn tuulivoimala- ja teknologiakehityskeskukseen.

Tuulivoimapuistossa, joka tunnetaan nimellä European Offshore Wind Deployment Centre (EOWDC), on yksitoista turbiinia ja sen kapasiteetti tulee olemaan 92,4 MW. Sähköntuotannon lisäksi tuulivoima-puisto tulee olemaan uusien merituulivoimaloiden teknologioiden testauksen ja kehittämisen keskus.

Magnus Hall, Vattenfallin toimitus- ja konsernijohtaja kertoi: ”Tavoitteemme on kaksinkertaistaa tuulivoimakapasiteettimme kahdesta gigawatista neljään gigawattiin vuoteen 2020 mennessä, ja panostamme merituulivoimaloiden kustannusten pienentämiseen ja virtaviivaistamiseen. Investointimme European Offshore Wind Deployment Centre -tuulivoimapuistoon Aberdeenin edustalla on tärkeä osa tätä prosessia.”

Skotlannin hallitus hyväksyi tuulivoimalan rakentamisen 2013. Lailliset esteet saatiin purettua joulukuuhun 2015 mennessä ja projektiryhmä on valmistellut sen jälkeen tuulivoimapuiston asennustöitä.

Merituulivoimapuiston rakentamisen odotetaan alkavan ensi vuoden loppupuoliskolla, ja sen sähköntuotannon aloittamista suunnitellaan keväälle 2018. Mantereella tapahtuvat rakennustyöt alkavat myöhemmin tänä vuonna.

EOWDC:n kehittämistyötä on tehty yhdessä paikallisen kumppanin, Aberdeen Renewable Energy Groupin kanssa. Aiemman sopimuksen mukaisesti Vattenfall ostaa konsernin osakkeet ja siitä tulee projektin ainoa omistaja.

Päätös investoida EOWDC:hen tulee vain muutamia viikkoja Ison-Britannian EU:sta eroamisesta käydyn kansanäänestyksen jälkeen. Investointipäätös kuvastaa Vattenfallin jatkuvaa, pitkäkestoista sitoutumista Ison-Britannian tuulivoimahankkeisiin.

Magnus Hall jatkoi: ”Tämä projekti alleviivaa pitkäkestoista tavoitettamme laajentaa tuulivoima-kapasiteettiamme Isossa-Britanniassa. Ison-Britannian hallitus haluaa tuulivoiman jatkavan edelleen merkittävässä osassa maan ilmastoneutraalia sähköntuotantoa. Tavoitteemme on olla osa tätä kehitystä ja kasvua Isossa-Britanniassa.”

Vattenfall julkistaa nämä tiedot Ruotsin arvopaperimarkkinalain mukaisesti.

Vattenfallin tiedotusosasto, puhelin:
+46 (0)8 739 50 10
sähköposti: press@vattenfall.com

Facebook: facebook.com/vattenfallpressrum

Twitter: twitter.com/Vattenfall_Se