Alankomaat

Vattenfallin hollantilainen tytäryhtiö Nuon kuuntelee asiakkaitaan ja ymmärtää heidän tarpeensa. Nuon tarjoaa asiakkaidensa haluamia ratkaisuja.

Keskitymme Hollannin markkinoiden energiatuotannossamme tuuli- ja aurinkoenergiaan. Jotta sähköntoimitus olisi vakaata ja luotettavaa, käytämme yhä sekä kestäviä että fossiilisia lähteitä, mutta keskitymme enenevissä määrin kestävään energiaan.

Alankomaissa Vattenfall tuottaa ja toimittaa sähköä, kaasua, lämpöä ja jäähdytystä. Autamme asiakkaita saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteensa energia-asioissa tekemällä yhteistyötä esimerkiksi suurten yhtiöiden ja kuntien kanssa. Lisäksi autamme asiakkaitamme vähentämään energiankulutustaan. Palvelemme Alankomaissa yli 2 miljoonaa sähköasiakasta ja noin 1,7 miljoonaa kaasuasiakasta.

Johtava asema Alankomaissa

Hollantilaisen tytäryhtiönsä Nuonin kautta Vattenfall on

  • suurin sähköntoimittaja
  • suurin kaasun vähittäistoimittaja kuluttajien määrän mukaan
  • kolmanneksi suurin sähköntuottaja
  • toiseksi suurin lämmöntuottaja

Meillä on oma kaasuvarastomme Saksan Epessä, minkä ansiosta pystymme joustavammin mukautumaan kaasumarkkinoiden kysynnän ja tarjonnan päivittäiseen vaihteluun.

Olemme yksi Alankomaiden suurimmista sähköntuottajista, joihin lukeutuvat myös RWE/Essent, Uniper, Engie/Electrabel ja Eneco.

Vattenfallin historia Alankomaissa

2009 – Vattenfall AB osti Nuonin aikaisemmin omistaneilta hollantilaisilta maakunnilta ja kaupungeilta 49 prosenttia Nuonin osakkeista. Vattenfallin tämänhetkinen omistusosuus on 67 prosenttia.

Heinäkuu 2013 ja 2015 – Vattenfall AB hankkii loput 33 prosenttia kahdessa vaiheessa.

Viimeksi päivitetty : 2016-10-25 14.20