Tuulivoima

Tuulivoima on Euroopan nopeimmin kasvava energialähde, ja sillä on keskeinen rooli pyrittäessä saavuttamaan EU:n ympäristötavoitteet. Vattenfall on yksi Euroopan suurimmista tuulivoiman kehittäjistä ja alan toimijoista. Jatkamme tuulivoimatoimintojen laajentamista markkina-alueillamme.

Tuulivoimatoiminnot

Käytössämme on yli 1 000 turbiinia Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Hollannissa ja Isossa-Britanniassa. Yhteensä nämä turbiinit tuottivat vuonna 2015 lähes 6 TWh sähköä.

Vattenfall selvittää jatkuvasti mahdollisuuksia meri- ja maatuulivoiman kehitysprojekteille useissa maissa.

  • Klimin tuulivoimapuisto, joka on yksi Tanskan suurimpia maalla sijaitsevia tuulivoimapuistoja, otettiin käyttöön vuonna 2015.
  • Myös DanTysk-merituulivoimapuisto avattiin vuonna 2015. DanTysk-merituulivoimapuisto, joka sijaitsee 70 kilometriä länteen Syltin saarelta, on ensimmäinen Vattenfallin ja SWM:n yhdessä toteuttama infrastruktuuriprojekti osana Saksan uusiin energiamuotoihin siirtymistä.
  • Kentish Flats Extension rakennettiin kesällä 2015, kymmenen vuotta olemassa olevan Kentish Flats -tuulivoimapuiston rakentamisen jälkeen. Kentish Flats Extension sijaitsee yli 7 km:n päässä Herne Bayn ja Whitstablen rannikolta ja kattaa noin 7,8 km²:n kokoisen alueen.
  • Myös Ruotsissa sijaitsevat Höge Väg-, Högabjär-Kärsås- ja Juktan-tuulivoimapuistot avattiin vuonna 2015.

Tuulivoimatoimintojen tulevaisuus

Vattenfall näkee tuulivoimalle merkittäviä kasvumahdollisuuksia, vaikka sen kannattavuuteen vaikuttavat tukijärjestelmät.

Kehitteillä olevia tai sellaisia tuulivoimaprojekteja, joiden rakennustyöt olemme aloittaneet, ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Isossa-Britanniassa Woodland Estatessa Walesissa sijaitsevan Pen y Cymoedd -tuulivoimapuiston (englanniksi) 76 tuuliturbiinia, joiden odotetaan valmistuvan vuoden 2016 lopussa.
  • Sandbank-merituulipuistoprojekti (englanniksi) Pohjanmerellä  Lähes kaikki 72 perustusta ovat nyt paikoillaan, ja turbiinien asennuksen on määrä alkaa kesällä 2016.
  • Tanskan länsirannikon ulkopuolella sijaitseva Vattenfallin Horns Rev 3 -tuulivoimalaprojekti, jonka on määrä olla käytössä 1.1.2020.

Vattenfall suunnittelee kasvavansa vuosittain enintään 600 MW:lla ja sijoittavansa korkeintaan 5 miljardia euroa uusiutuvaan sähköntuotantoon seuraavien viiden vuoden aikana

Tapaa Matthew Green, Client Project Manager, Iso-Britannia

Viimeksi päivitetty : 2017-07-12 08:54