Tuulivoima

Vattenfallin tuulivoimaliiketoiminta jatkaa merituulivoiman johtavana maailmanlaajuisena toimijana sekä yhtenä maatuulivoiman johtavista yrityksistä Tanskassa ja Alankomaissa.

Portfoliomme käsittää tällä hetkellä noin 1 100 tuulivoimalaitosta, joiden yhteiskapasiteetti viidessä maassa on 2 751 MW.

Vuoden 2017 tärkeitä tapahtumia

  • Ray-tuulivoimapuiston käyttöönotto – Vattenfall otti Ray-tuulivoimapuiston käyttöön Northumberlandissa Isossa-Britanniassa heinäkuussa. Maalla sijaitseva tuulivoimapuisto koostuu 16 turbiinista. Niiden kokonaiskapasiteetti on vähän yli 54 MW ja ne toimittavat sähköä 30 000 taloudelle Isossa-Britanniassa.
  • Sandbank-merituulivoimapuiston käyttöönotto – Sandbank-merituulivoimapuisto, joka on Vattenfallin ja Stadtwerke Münchenin yhteistyön tulosta, otettiin käyttöön heinäkuussa. Tuulivoimapuisto koostuu 72 turbiinista, ja sen asennuskapasiteetti on 288 MW. Tuulivoimapuisto tarjoaa 400 000 saksalaistaloudelle uusiutuvaa energiaa.
  • Maalla sijaitsevan Pen y Cymoedd -tuulivoimapuiston käyttöönotto – Vattenfall otti käyttöön suurimman maatuulivoimapuistonsa, Pen y Cymoeddin, Walesissa. Tuulivoimapuistossa on 76 turbiinia ja 228 MW:n kapasiteetti, ja se tarjoaa 188 000 taloudelle uusiutuvaa energiaa.
  • 118 MW:n maatuulivoimaprojektin osto Alankomaissa – Vattenfall osti Wieringermeer Extension -projektin ja rakentaa yrityksen nykyisen Wieringermeer-tuulivoimapuiston viereen 32 lisätuuliturbiinia, joiden kapasiteetti on 118 MW. Käyttöönotto on odotettavissa vuonna 2019.
  • Suurimman hollantilaisen tuulivoimapuiston sähköuudistus ja laajennus – Vattenfall päätti investoida yli 200 miljoonaa Wieringermeer-maatuulivoimapuiston sähköuudistukseen ja laajennukseen Alankomaissa. Vattenfall korvaa tuulivoimapuiston 50 olemassa olevaa turbiinia uusimmalla teknologialla, jolloin kapasiteetiksi tulee 180 MW vuoteen 2020 mennessä. Laitoksen yhteiskapasiteetiksi yhdessä Wieringermeer Extension -projektin kanssa tulee 298 MW.

Vattenfallin investointisuunnitelma (englanniksi)

Viimeksi päivitetty : 2018-03-28 14.19