Energiakauppa

Business Area Markets on Vattenfallin tukkumyynnin ja hankintatoimintojen kaupallinen keskus, johon kaikki varainhallinta- ja myyntitoiminnot on keskitetty. Olemme saaneet tunnustusta yhtenä Euroopan energiateollisuuden johtavista energiakauppaa käyvistä yrityksistä. Tarjoamme luotettavan, vastuullisen ja joustavan pääsyn kaikille olennaisille tukkumyyntimarkkinoille.

Lyhyesti sanottuna missiomme on optimoida ja terminoida yrityksen tuotantolaitokset ja asiakasportfoliot. Myymme Vattenfallin voimaloiden tuottamaa sähköä ja ostamme sähköä asiakkaillemme eurooppalaisilta sähkön tukkumarkkinoilta.

Hoidamme myös fossiilisten polttoaineiden, biomassan ja hiilikrediittien hankinnat Vattenfallille ja kolmansille osapuolille ja optimoimme Vattenfallin polttoaineportfolion ja hoidamme siihen liittyvän riskinhallinnan.

Luomme lisäarvoa käymällä kauppaa Vattenfallin johtoryhmän asettamalla riskimandaatilla.

Pääsy energian raaka-ainemarkkinoille

Käymme kauppaa Pohjoismaissa, Manner-Euroopassa, Itä-Euroopan keski- ja eteläosissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa – ja globaalien raaka-aineiden osalta kaikkialla maailmassa. Kauttamme avautuu pääsy kaikille olennaisille energian raaka-ainemarkkinoille.

Vattenfallin energiakauppaan ja varainhallintaan keskittyvässä organisaatiossa työskentelee yli 670 hengen ammattitaitoinen tiimi. Meitä yhdistää yhteinen tavoite: hallita riskejä tehokkaasti ja optimoida portfolion arvo kannattavuuden maksimoimiseksi niin Vattenfallin kuin asiakkaidemme osalta.

Toimimme viidessä Euroopan maassa, minkä ansiosta voimme olla lähellä markkinoita ja liikekumppaneitamme.

Päätoiminnot:

  • Optimoimme ja terminoimme Vattenfallin tuotantolaitokset ja asiakasportfoliot.
  • Hallinnoimme kaupankäyntiä fyysisillä ja rahoitustuotteilla.
  • Hoidamme polttoaineiden ja hiilikrediittien hankinnat.
  • Tarjoamme liikekumppanien tarpeisiin räätälöityjä transaktioita ja sopimuksia.
Viimeksi päivitetty : 2014-03-18 09.26