Tietoa aurinkoenergiasta

Aurinkoenergia on nopeasti kasvava ja uusiutuva energialähde.

Auringonvalona maapallolla säteilevä energia on noin 15000-kertainen verrattuna maailman kokonaisenergiankulutukseen. Jos vain murto-osa tästä aurinkoenergiasta pystyttäisiin muuttamaan sähköksi, suuri osa maailman energiaongelmista olisi ratkaistu. 

Aurinkoenergia on määrältään vaihteleva energiamuoto – sähköntuotanto on riippuvaista auringonvalosta. Kun se yhdistetään energian varastointiratkaisuihin ja älykkäisiin ohjelmistosovelluksiin, aurinkoenergiasta tulee luotettavampi ja jopa edullisempi energianlähde.

Aurinkoenergialaitteiden kustannukset laskussa

Viime vuosina aurinkoenergialaitteiden kustannukset ovat laskeneet merkittävästi. Tämä merkitsee sitä, että valosähkökennot ovat saavuttaneet, tai saavuttavat lähitulevaisuudessa, yhdenvertaisuuden sähköverkkojen kanssa monien eurooppalaisten asiakkaiden kohdalla. Pienasennukset yksityisasiakkaille ovat näissä maissa jo taloudellisesti kannattavia. Suuret valosähkökennoasennukset joutuvat kilpailemaan energiamarkkinoilla muiden sähkönlähteiden kanssa, ja Euroopan alueella niitä usein tuetaan valtion varoin.

Maailman aurinkoisilla alueilla suurimittainen aurinkoenergian käyttö on kuitenkin muodostunut edullisimmaksi energianlähteeksi ohittaen fossiilisilla polttoaineilla tai tuulivoimalla tuotetun sähkön.

Koska tuotantokustannusten odotetaan laskevan edelleen, aurinkoenergian odotetaan muodostavan suuren - eräissä osissa maailmaa jopa suurimman - osan tulevasta globaalista energiavarannosta.

 

Viimeksi päivitetty : 2016-08-15 14.44