Kestävä kulutus

Olemme yhä asiakaslähtöisempiä ja pyrimme luomaan kestäviä suhteita asiakkaidemme kanssa pyrkimyksissämme auttaa heitä vähentämään ilmastojalanjälkeään ja osallistumaan aktiivisesti kehittyvään energiamaailmaan.

Pitkän aikavälin pyrkimyksemme on olla johtava asiakaslähtöinen yritys, joka toimittaa laajan valikoiman energiaratkaisuja ja palveluita kotitalous- ja yritysasiakkaille.

Tuotteemme

Vattenfall tarjoaa laajan valikoiman energiaratkaisuja, jotka antavat asiakkaille työkaluja kestävämpään ja tehokkaampaan energiankulutukseen. Vattenfallin tuotteet ja toiminnot vaihtelevat markkinoittain, mutta yleensä keskitymme latausratkaisuihin (sähköinen liikkuvuus, esimerkiksi latauslaatikot ja latausasemat), älykäs kotien/laitosten hallinta (esimerkiksi EnergyWatch, älykkäät liittimet), hajautettu tuotanto ja verkkoasiakkaiden vuorovaikutusmallit.

Lisätietoja saa paikallisilta verkkosivuiltamme.

Ruotsin myynnin sivut (ruotsiksi)
Hollannin verkkosivut - uusiutuva energia (hollanniksi)
Hollannin verkkosivut - energiansäästö (hollanniksi)
Saksan verkkosivut - energiansäästö (saksaksi)

Tavoitteemme

NPS on työkalu asiakasuskollisuuden mittaamiseen ja asiakkaiden käsitysten ymmärtämiseen Vattenfallin tuotteista ja palveluista. Tavoitteena on positiivinen NPS absoluuttisena +2:na verrattuna Vattenfallin vertaistuottajiin.

NPS-kehitys on ollut positiivista (+2) vuonna 2017 (+7 vuonna 2016), ja absoluuttista tulosparannusta on tapahtunut kuluttajamarkkinoilla kaikilla neljällä päämarkkina-alueella.

Esimerkkejä saavutuksista 2017

  • Olemme kasvattaneet sähköisen liikkuvuuden toimintoja Alankomaissa, Saksassa ja Ruotsissa, ja käytössämme on nyt 8 400 latauspistettä. Ruotsissa vasta lanseeratusta InCharge-verkostosta on tullut johtava sähköisen liikkuvuuden ratkaisujen tarjoaja, joka tarjoaa mahdollisuuden helppoon ja saatavuudeltaan hyvään lataukseen verkko- ja operaattoriratkaisumme avulla. Vuonna 2017 asensimme kahdeksan latauskatua ja yhteensä 60 latauspistettä Tukholman kaupungin alueelle, minkä lisäksi muualle Ruotsiin asennettiin kymmenen pikalatauspistettä.
  • Allekirjoitimme sopimuksia useiden suurten hollantilaisten asunto-osakeyhtiöiden kanssa energiatehokkuuden lisäämiseksi ja aurinkosähköpaneelien asentamiseksi lukuisiin asuinrakennuksiin.
  • Otimme käyttöön tuotemerkittömän (white label) alustan1 kunnallisille palveluille Saksassa aurinkosähköpaneelien ja akkujen myyntiä varten. Tarjoamme aurinkosähköratkaisuja nyt asiakkaillemme Ruotsissa, Saksassa ja Alankomaissa.
  • Solmimme erään startup-yrityksen kanssa kumppanuussopimuksen nykyaikaisen älykotitekniikan tarjoamisesta asiakkaille Saksassa.
  • Hankkimalla osuuden Brain-Heart Energystä, joka on suuri hajautetun energian toimittaja Ruotsissa, voimme nyt tarjota ilmaston kannalta älykkäitä maalämpö- ja jäähdytysratkaisuja asiakkaillemme Ruotsin markkinoilla.

1) Tuotemerkitöntä alustaa ei ole brändätty Vattenfallin palveluksi, vaan sen ovat brändänneet erikseen esimerkiksi Saksan kunnalliset sähkölaitokset, jotka käyttävät alustaa.

Kohtaamamme haasteet

Älykkäät ja kestävät energiaratkaisut ovat suhteellisen uusia ja eroavat perinteisistä tuotantotoimista sekä asiantuntemuksen että liiketoimintamallien suhteen.

Suunnitellut toimet

Jotta voisimme edelleen parantaa asiakaskokemusta (ja NPS-lukuja), jatkamme asioiden yksinkertaistamista asiakkaillemme digitalisaation kautta ja lisäämällä IT-prosessiemme joustavuutta. Laajennamme asiaankuuluvilla energiaratkaisuilla tuotetarjontaamme osana pyrkimyksiämme tarjota asiakkaillemme hyvää palvelua. Painopisteemme ovat sähköisen viestinnän ratkaisujen edelleen kehittäminen, älykkäät kotisovellukset ja hajautetut tuotanto- ja tallennusratkaisut. Pyrimme jatkamaan asiakaskannan kasvattamista kaikilla markkinoilla ja mahdollisesti myös ydinmarkkinoiden ulkopuolella.

Aloitteemme

Meillä on useita hankkeita, jotka edistävät energiankulutuksen vähentämistä laajemmassa mittakaavassa.

Kaikki linkit ohjaavat englanninkielisille verkkosivuille.

One Tonne Life -projekti ja sen tulokset

Kestävät kaupungit

Sähköinen liikkuvuus

Viimeksi päivitetty : 2018-04-24 14.43