Kestävä kulutus

Olemme yhä asiakaslähtöisempiä ja pyrimme luomaan kestäviä suhteita asiakkaidemme kanssa pyrkimyksissämme auttaa heitä vähentämään ilmastojalanjälkeään ja osallistumaan aktiivisesti kehittyvään energiamaailmaan.

Pitkän aikavälin pyrkimyksemme on olla johtava asiakaslähtöinen yritys, joka toimittaa laajan valikoiman energiaratkaisuja ja palveluita kotitalous- ja yritysasiakkaille.

Tuotteemme

Vattenfall tarjoaa laajan valikoiman energiaratkaisuja, jotka antavat asiakkaille työkaluja kestävämpään ja tehokkaampaan energiankulutukseen. Vattenfallin tuotteet ja toiminnot vaihtelevat markkinoittain, mutta yleensä keskitymme latausratkaisuihin (sähköinen liikkuvuus, esimerkiksi latauslaatikot ja latausasemat), älykäs kotien/laitosten hallinta (esimerkiksi EnergyWatch, älykkäät liittimet), hajautettu tuotanto ja verkkoasiakkaiden vuorovaikutusmallit.

Lisätietoja saa paikallisilta verkkosivuiltamme.

Ruotsin myynnin sivut (ruotsi)
Hollannin verkkosivut - uusiutuva energia (hollanti)
Hollannin verkkosivut - energiansäästö (hollanti)
Saksan verkkosivut - energiansäästö (saksa)

Tavoitteemme

NPS on työkalu asiakasuskollisuuden mittaamiseen ja asiakkaiden käsitysten ymmärtämiseen Vattenfallin tuotteista ja palveluista. Tavoitteena on positiivinen NPS absoluuttisena +2:na verrattuna Vattenfallin vertaistuottajiin.

Vuosi NPS 
 2016  +7

Vattenfall jatkoi myönteistä NPS-kehitystään vuonna 2016 parantaen tulosta loppukäyttäjämarkkinoilla kaikilla neljällä päämarkkina-alueella, joita olivat Ruotsi, Suomi, Saksa ja Alankomaat.

Esimerkkejä saavutuksista 2016

  • Olemme käynnistäneet latausasemien InCharge-verkon yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa Ruotsissa ja Luoteis-Euroopassa, mikä parantaa yritysten, kuntien ja paikallisten energiayhtiöiden tarjontaa e-ajoneuvojen lataamista varten. Se auttaa meitä saavuttamaan johtavan aseman sähköisen liikkuvuuden markkinoilla Pohjoismaissa
  • Powerpeers, joka on ensimmäinen eurooppalainen online-alusta paikallisesti tuotetun uusiutuvan energian jakamiseen, on otettu käyttöön, ja se saa paljon huomiota uudessa energiamaisemassa. 
    Powerpeers (hollanniksi, avautuu uuteen ikkunaan)
  • Enpure on Euroopan ensimmäinen energiatuote, jota hoidetaan yksinomaan mobiililaitteista ja joka perustuu 100-prosenttisesti vesivoimaan
  • Kehitimme ja toimme markkinoille Smart Fritidshus -konseptin (älykäs kesämökkiratkaisu), joka on toinen räätälöity energiaratkaisu tietylle asiakassegmentille
  • Nuon-energiakatto, joka on integroitu ratkaisu sisältäen aurinkopaneelit ja eristyksen, on tuotu markkinoille, ja sitä kaupallistetaan suuremmassa mittakaavassa. Ensimmäiset katot on jo asennettu
  • Alltid.se on innovatiivinen ja helppokäyttöinen konseptimme nuoremmalle kohderyhmälle, joka huolehtii ympäristöstä ja haluaa yksinkertaisuutta, kestävyyttä ja luottamusta.

Kohtaamamme haasteet

Älykkäät ja kestävät energiaratkaisut ovat suhteellisen uusia ja eroavat perinteisistä tuotantotoimista sekä asiantuntemuksen että liiketoimintamallien suhteen.

Suunnitellut toimet

Jotta voisimme edelleen parantaa asiakaskokemusta (ja NPS-lukuja), jatkamme asioiden yksinkertaistamista asiakkaillemme digitalisaation kautta ja lisäämällä IT-prosessiemme joustavuutta. Laajennamme asiaankuuluvilla energiaratkaisuilla tuotetarjontaamme osana pyrkimyksiämme tarjota asiakkaillemme hyvää palvelua. Painopisteemme ovat sähköisen viestinnän ratkaisujen edelleen kehittäminen, älykkäät kotisovellukset ja hajautetut tuotanto- ja tallennusratkaisut. Pyrimme jatkamaan asiakaskannan kasvattamista kaikilla markkinoilla ja mahdollisesti myös ydinmarkkinoiden ulkopuolella.

Aloitteemme

Meillä on useita hankkeita, jotka edistävät energiankulutuksen vähentämistä laajemmassa mittakaavassa.

Kaikki linkit ohjaavat englanninkielisille verkkosivuille.

One Tonne Life -projekti ja sen tulokset

Kestävät kaupungit

Sähköinen liikkuvuus

Viimeksi päivitetty : 2017-05-18 14.59